WordPress-asennusohje – kuinka asennan WordPressin?

WordPress-asennus saattaa olla ensi alkuun haastava mutta, kun sen on tehdyt muutaman kerran, asennus menee jo rutiinilla. Tässä on lyhyet ohjeet siihen miten asennuksen voi tehdä palveluntarjoajasta ja palvelusta riippumatta.

Jaa tämä WordPress-sisältö

Huomaa, että joissakin palveluissa saattaa olla erityinen helppokäyttöinen WordPress-asennusohjelma, joka tekee periaatteessa kaiken nappia painamalla. Oheiset ohjeet ovat kuitenkin laadittu niin, että ne toimivat kaikissa tilanteissa hankitusta web-hotellista ja palvelusta riippumatta. Nämä pikaohjeet ovat vielä lyhyet, mutta ohjeistusta täydennetään kuvilla ja lisätiedoilla myöhemmässä vaiheessa.

  1. Saadaksesi WordPressin käyttöösi, sinun tulee hankkia ensinnäkin jokin sopiva (mielellään kotimainen) web-hotellipalvelu sekä domain. Vaihtoehtoja on lukuisia ja sopivan palveluntarjoajan valinta riippuu tarpeistasi ja palvelun ominaisuuksista. Tälle sivustolle tullaan tekemään tulevaisuudessa vertailu kaikkien tunnettujen kotimaisten palveluntarjoajien välillä. Lyhyesti voi sanoa, että halvat hotellipalvelut sisältävät melko vähän levytilaa, vain vähän sähköpostitilejä ja niiden teho ei riitä laajempiin verkkosivustoihin. Toisaalta sinun ei tarvitse hankkia liian kallistakaan palvelua heti alkuun, sillä voit korottaa palvelua aina sitä mukaa, kun jokin raja tulee vastaan (tarvitset lisää levytilaa, tehokkaamman raudan, lisää sähköpostiosoitteita jne.).
  2. Web-hotellin ja domainin hankinnan jälkeen jälkeen voit ladata WordPressin asennustiedostot osoitteesta https://wordpress.org ja purkaa ne omalle tietokoneelle. Tämän jälkeen tiedostot pitää ladata web-hotelliin eli palvelimelle. Siirron voi tehdä joko palveluntarjoajan omilla siirtotyökaluilla kirjautumalla palvelintarjoajan hallintapaneeliin tai käyttämällä jotain ilmaista FTP-sovellusta, kuten esimerkiksi WinSCP tai FileZilla.
  3. Kun WordPress-tiedostot on siirretty palvelimelle, voit siirtyä selaimella oman sivuston verkko-osoitteeseen, jolloin WordPress-asennus käynnistyy. Ensimmäisessä vaiheessa valitaan WordPressin kieliversio. Tämän jälkeen syötetään tietokantojen tiedot, jotka olet saanut palveluntarjoajan lähettämässä sähköpostiviestissä (tietokanta, tietokannan käyttäjä ja tietokannan käyttäjän salasana). Joissakin tilanteissa tietokantaa ei ole palveluntarjoajan puolelta valmiiksi luotu, vaan sellainen pitää käydä ensin itse luomassa web-hotellin hallintapaneelissa. Kun tietokantaan on saatu yhteys, WordPress-asennuksen viimeisessä vaiheessa syötetään avattavan verkkosivuston tiedot, kuten sivuston nimi ja käyttäjän tiedot.
  4. Kun asennus on suoritettu loppuun, WordPressin asennus ohjaa sinut kirjautumaan sivustolle. Käytä niitä kirjautumistietoja, jotka annoit WordPress-asennuksen viimeisessä vaiheessa.

Mikäli oheiset pika-ohjeet eivät vielä riitä, saa lisäapua WordPress-asennukseen monin eri tavoin:

WordPress-velhon käsikirja

Ensimmäinen vaihtoehto on tilata WordPress-velhon käsikirja, jossa on syventävästi kerrottu monia erilaisia tapoja asentaa WordPress sekä ulkoisella palvelimelle että myös lokaalisti omalle tietokoneelle. Lisäksi oppassa on asiaa web-hotellipaketin valinnasta. Luonnollisesti opas myös opettaa WordPressin kokonaisvaltaisen käytön aina sisällön luomisesta ja teeman valinnasta WordPressin mukauttamiseen, ylläpitoon ja laajentamiseen.

WordPress-käsikirjan voi tilata Mixtumin kotisivuilta. Lisätietoa löytyy myös velhon käsikirjojen erikoisivuilta osoitteesta: velhon.fi.

WordPress 6 -velhon käsikirja
WordPress 6 -velhon käsikirja kaikille WordPressi asentamisesta, käytöstä, ylläpidosta ja laajentamisesta kiinnostuneille.

WordPress-velhon peruskurssi

WordPress-velhon perusteet -koulutus sopii kaikille WordPressistä ja verkkosivuista kiinnostuneille henkilöille. WordPressin peruskurssilla opit asentamaan WordPressin. Saat lisäksi laajan tietopaketin WordPressin ominaisuuksista ja opit käyttämään WordPressin monipuolisia työkaluja. Ylipäänsä pääset sisälle WordPressiin ja pääset taitavan kouluttajan avulla nopeasti ja tehokkaasti vauhtiin omien verkkosivujen ja verkkosisältöjen luomisessa!

Lue avoimesta kurssista lisää Mixtumin kotisivuilla

WordPress-velhon peruskurssi
WordPress-velhon peruskurssi antaa valmiuden käyttää WordPressiä monipuolisesti omissa projekteissa

WordPress-yksityiskonsultointi

WordPress-konsultoinnin ei tarvitse kestää päiviä tai useita tunteja. Se voi olla lyhyempikin aika, jossa WordPress esimerkiksi asennetaan yhdessä asiakkaan hankkimalle palvelimelle. WordPressin asentaminen on useimmille kaikista hankalin asia. Se kannattaa tehdä kunnolla heti alkuun ammattilaisen avustuksella. Kun WordPress on saatu asennettua, asiakas voi jatkaa yksin sivuston parissa.

Kysy tarjous WordPress-konsultoinnista tai lue lisää WordPress-konsultoinnista Mixtumin kotisivuilta.

Meneekö hermot ja savuaako pää kaikkien ohjeiden jälkeen? Ota avuksi yli 20 vuotta kouluttanut WordPress-spesialisti, jonka avustuksella pääset nopeasti vauhtiin.